Skip to main content

The Nile Rodgers "Dance Dance" Tribute Band

THE CHIC EXPERIENCE
"Let's Freak Out"

Velen herkennen de naam misschien niet, maar vergis je niet: de muziek van Nile Rodgers is wereldberoemd! Als gitarist, producer, componist en arrangeur heeft hij meer dan 100 miljoen albums verkocht, en er gaat bijna geen dag voorbij dat je zijn muziek niet voorbij hoort komen!

Stap binnen in de wereld van de "Nile Rodgers Dance Dance Tributeband", een energieke formatie bestaande uit tien doorgewinterde muzikanten die stuk voor stuk geïnspireerd zijn door het onweerstaanbare R&B, aanstekelijke Disco en onmiskenbare Funk, verspreid door niemand minder dan de legendarische Mr. Nile Rodgers. Als pionier van de disco, gitaarvirtuoos en muziekproducent scoorde hij hit na hit met zijn iconische band CHIC. Niet alleen dat, hij schreef en produceerde ook voor grootheden als Sister Sledge, Diana Ross, Madonna, David Bowie, Daft Punk, Duran Duran en nog vele anderen. Hij staat niet voor niets bekend als "The Hitmaker".

The Chic Experience brengt een eerbetoon aan deze legende. Al zijn tijdloze hits passeren de revue, herkenbaar voor meerdere generaties. Als een ode aan "The Hitmaker" zelf, met als doel eenieder te infecteren met het disco-virus...

Are you ready to Freak Out? We are Family!

Bereid je voor om te dansen met onze 90 minuten durende non-stop show waarbij stilstaan geen optie is. Als uw locatie of organisatie een podium heeft voor dit spectaculaire spektakel, neem dan direct contact op!

De Band

Het zang front

Irma Derby

Vocals

Irma, geboren in Suriname en op haar vijfde naar Nederland gekomen waar zij in Amsterdam opgroeide. In huize Derby zong Irma met alle liedjes mee. Toen Irma ongeveer 11 jaar oud was gaf haar moeder deze ruwe diamant op, zonder dat Irma het wist, om deel te nemen aan een talentenjacht, vanaf dat moment wist Irma het zeker, "ik wordt zangeres". Haar talent, geweldige persoonlijkheid en motivatie leidde tot verdere muzikale ontwikkelingen in diverse nationale en internationale projecten; deze zangeres weet, met haar warme, krachtige maar ook heldere stem dan ook ieder hart te raken

Dennis Pajic

Vocals

Gedreven door muziek is Dennis op 11-jarige leeftijd begonnen met zingen. Als kind zijnde kreeg hij de smaak van het zingen op een podium flink te pakken door mee te doen met talentenjachten.  In de loop der jaren heeft Dennis zijn ervaring in de breedste zin van het woord opgedaan. Diverse radio- en televisiecommercials, optredens bij Televisieprogramma’s en rollen in diverse  musicals.  Met een gedrevenheid waar je u tegen zegt, brengt Dennis net zo makkelijk een slepende ballad als een stoere rap. De term “funk” is hem ook zeker niet vreemd!  Na jarenlang flinke kilometers gemaakt te hebben bij  diverse cover-bands houdt deze kleine man zich goed staande tussen al dat vrouwelijk geweld in de Front bij de Nile Rodgers Dance Dance Tribute band!

Monique Roethof

Vocals

Monique werd geboren in Suriname en kreeg de sixties-soul, disco en funk al met de paplepel ingegoten door haar muzikale familie. Hierdoor heeft ze het oeuvre van Nile Rodgers en Chic bewust beleefd als 80’s kid, en kent ze de feel & vibe als geen ander.

Ze was leadzangeres bij verschillende soul-funk bands, acts en producties, met optredens in binnen en buitenland. Zo heeft ze een theatertour achter de rug met The Gospel Queens, waar ze ook diverse televisieoptredens mee heeft gedaan en heeft ze gezongen op de Winter Efteling, wat uiteindelijk bekroond werd met de opname van het Eftelinglied 'Fairytales all around you'.

In 2013 mocht zijn het campagnelied 'I can be myself at work' zingen voor de Workplacepride, een organisatie die zich inzet voor de LHBT-gemeenschap en was Queen op hun boot tijdens de Gaypride.

Momenteel is Monique werkzaam als zangdocent en vocal coach, maar houdt zelf nog te veel van het podium om daar afscheid van te nemen. 

Het zang front

De Ritme sectie

Eric van de Burgh

Guitar

De gitarist van de Nile Rodgers Tribute Band is Eric van der Burgh, een ouwe rot in het vak en de oudste van het gezelschap. Eric komt uit een muzikale familie en het muziek maken werd hem met de paplepel ingegoten. Op 13 jarige leeftijd startte Eric zijn eigen band waarmee hij zowel op nationale als internationale podia speelde en waarbij zijn muzikale voorkeur van Funk, Soul & Jazz tot uiting kwamen. Na 6 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en vond hij deze als sessie gitarist. Vanaf dat moment lagen de serieuze podia en aanbiedingen binnen handbereik en ontwikkelde Eric zich tot een ervaren en gedreven sessie-gitarist die in diverse muziekstijlen thuis is. Optredens in binnen en buitenland en het begeleiden van artiesten is wat Eric bezig hield. Tegenwoordig als gitarist van de NRDDTB speelt Eric zijn strakke gitaarslagjes die u doet denken aan Nile Rodgers met het kenmerkende “Chic-sound”. Verder is Eric naast de NRDDTB regelmatig te zien en te horen op diverse podia bij verschillende bands

Peter Verstijnen

Keys

Peter groeide op in Drunen, een dorp in Brabant. Met een muzikale vader en moeder werd zijn interesse voor zelf muziek maken al snel aangewakkerd. Naast zijn professie als docent lichamelijke opvoeding staat muziek sindsdien zo goed als dagelijks centraal in zijn leven.

Na een periode op de muziekschool met solfège en muziektheorie, wat hij overigens vreselijk vond, volgde er een tijd waarin hij aanvankelijk zijn weg zocht op de gitaar. Als autodidact leerde hij zichzelf de eerste beginselen. Al snel volgde de eerste bandjes. Rock, Symfonische rock, Jazz Rock….diverse stijlen passeerde de revue. Uiteindelijk werd zijn interesse voor de Groovy Funky Kind of Music wel heel sterk.

Later kroop hij achter de piano net als zijn vader. Als autodidact leerde hij ook hier zichzelf de eerste beginselen. Na wederom wat hobbybandjes belandde hij in een semi-professionele all round coverband. Hiermee doorkruiste hij in zo’n 15 jaar heel Nederland.

In 2004 besloot hij toch weer voor een andere uitdaging te gaan. Samen met enkele van zijn vrienden / medemuzikanten startte hij het project Ray’s Groove. Hiermee vertolkt hij op eigen wijze werk van o.a. Steely Dan, Sting, Stevie Wonder, Bille Withers, Bonnie Raitt en schuwt hij zich niet om bekende composities aan te pakken met een verassende twist in het arrangement.

Sinds 2019 heeft hij het idee opgepakt om een ode te gaan brengen aan Mr Nile Rodgers, Bernard Edwards en Chic. Helaas vertraagt door COVID is dit project doorgestart in februari 2022. Hier probeert hij op een Groovy en Funky manier, spelend als band, het disco virus van destijds te laten herleven. “Lets Freak Out”.

Fred Colijn

Bass

Fred begon zijn muzikale loopbaan bij de plaatselijke muziek vereniging Jong Jubal en later het senior korps Jubal te Dordrecht een op de Amerikaanse leest Drum&bugel Corps, waar show en muziek centraal staan hij bespeelde daar de snare drum en xylofoon. Daarnaast speelde Fred in lokale bandjes gitaar en soms drums. Al gauw ging zijn aandacht uit naar de basgitaar, en rond zijn 20ste ging Fred serieus basgitaar studeren en werd hij een veel gevraagde bassist voor bruiloften en partijen. Later starte Fred zijn eigen band Just in case waar hij 20 jaar lang als beroeps muzikant optrad in binnen en buitenland op de grootste events en bedrijfsfeesten. "Just n case" was een 10 koppige top 40 orkest (dansclassics) waar hij veel internationale artiesten mee heeft mogen begeleiden. Naast "Just in case" had Fred vele lossen projecten in de jazz/fusion/Soul en funk genres, de muziek style waar Fred zijn roots liggen. Niet voor niets is Fred dan ook de aangewezen bassist binnen the Nile Rodgers tribute band waar hij met zijn funky feel de fundatie neerlegt voor de ritme sectie .

Rick van der Vlist

Drums

De drummer van de Nile Rodgers  tribute band is Rick van der Vlist. Hij is een allround drummer en heeft met zijn 30 jaar ervaring zijn sporen wel verdient door te spelen met allerlei bands en sessies. Speelde met bands als Mojoman (bluesrock)-Miko Weaver (gitarist Prince)-Shirma Rouge. De Rotterdammer is een groover in hart en nieren. Rick is autodidact en was 19 jaar toen hij voor het eerst met drums in aanraking kwam en was meteen verkocht. Hij is meteen het podium opgestapt en is al jaren bezig als fundament voor vele bands en is altijd on the road geweest. Zijn voorkeur ligt vooral in de FUNK. JAMES BROWN IS the Man!!! Als drummer bij NRDDTB is hij helemaal op z'n plek !!!

De Ritme Sectie

De blazers sectie

Robin Bogert

Trumpet

Mijn naam is Robin Bogert, geboren en getogen in Dordrecht in ’83. Ik ben begonnen met trompet spelen toen ik 7 jaar oud was. Dit deed ik bij de plaatselijke muziekvereniging, Jubal. In 2002 heb ik auditie gedaan bij de Madison Scouts in Madison Wisconsin waar ik in 2003 een jaar lead trompet heb gespeeld. Toen dat voorbij was ben ik vrijwel direct gaan spelen bij de Residence Big Band in Den haag. Dat heb ik zo'n 8 jaar gedaan waarnaast ik in vele andere bands terecht ben gekomen. Naast spelen ben ik ook veel les gaan geven en heb ik muziek geschreven voor vele muziekverenigingen in Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Hier hangen mooie herinneringen aan en heb van alle reisjes genoten.

Tegenwoordig speel ik niet veel vast meer in een bezetting. Het enige waar ik vast in speel zijn De Donuts en The Nile Rogers Tribute band. Verder spelen we veel met onze blaassectie in diverse bands en daar hebben we het gelukkig druk genoeg mee. Dit heeft momenteel mijn voorkeur en ik vind het heerlijk om les te krijgen of te kijken hoe anderen het doen. Er is tenslotte niets mooiers dan een doel te hebben en daar naartoe te werken.

Maarten Elzinga

Sax

Maarten leerde op jonge leeftijd saxofoon spelen en heeft in al die jaren meegedaan met een verscheidenheid aan jazz, funk, soul, reggea en blues bands. Hij staat klaar voor het stevige sectie werk maar pikt ook graag een solo mee. Grote invloeden zijn o.a. Charlie en Maceo Parker als ook Benjamin Herman om er een paar te noemen. Samen met Robin en Barry vormt Maarten de blazerssectie die garant staat voor een vette toevoeging aan de sound van de Nile Rodgers Dance Dance Tribute band.

Barry Oosterwaal

Trombone

Geboren en getogen in Dordrecht. Ook ik ben met muziek begonnen bij de plaatselijke muziekvereniging (Drumcorps) Jubal, en heb ik 2 jaar ('91 & '95) bij de Madison Scouts gespeeld in de VS. Na mijn opleiding aan de HAVO voor muziek en dans, en een jaar in dienst bij de Limburgse jagers te hebben gespeeld ben ik in 1996 naar de VS verhuisd om daar muziek (trombone) te studeren aan de Universiteit van Wisconsin - Whitewater met jazz trombonist Steve Wiest (Maynard Ferguson, Doc Severinsen, etc). Na m'n bachelors heb ik m'n Master opleiding gedaan aan de Universiteit van Wisconsin - Milwaukee onder leiding van Dr. Noreen Harris Baer. Naast een druk speel schema werkte ik als Program Director van de Jazz Studies afdeling van MYSO (Milwaukee Youth Symphonie Orchestra). in 2011 ben ik met gezin naar Dallas TX verhuisd. In Dallas werkte ik als Director van de GDYO Jazz Institute (Greater Dallas Youth Orchestra) en als program coordinator van de Helbing Jazz Institute olv jazz drummer Stockton Helbing.

In 2019 ben ik na 24 jaar terug verhuisd naar NL met vrouw en kids. Ik werk met veel plezier als Docent muziek op het Insula College - Halmaheiraplein in Dordrecht, en houd er een vol speel schema op na.  

De Blazers sectie